Stem bij educatief spel

Reacties zijn gesloten

Van Edumore kwam de vraag of ik een aantal losse woorden kon inspreken voor een educatief spelletje, waarmee kinderen hun spellingsvaardigheid kunnen oefenen. Jazeker, hoeveel woorden had u in gedachten?

Zesduizend…

Nu is zesduizend woorden inspreken tot daar aan toe, maar zesduizend keer een selectie maken, op ‘save as’ drukken en dan de bestandsnaam intikken is vragen om RSI. Gelukkig viel met Frank van Edumore te praten over een gestructureerde manier van aanleveren: een genummerd spreadsheet. Ondertussen ging ik op zoek naar een manier om het proces te versimpelen en vond dat in WavePad, een gratis (trial) audio-editor die files kan splitsen op basis van stiltes. Zo kreeg ik zesduizend genummerde files, maar die kon ik via een rename-utility (en wat gegoochel in spreadsheets) de juiste naam geven. Daar waren natuurlijk de nodige steekproeven bij nodig en ik heb ze dan ook niet alle zesduizend achter elkaar gedaan.

Het resultaat? Geen RSI, wel een zere keel maar ook een heel leuk spel! Probeer het zelf op https://www.spellingoefenen.nl/dictee.html