Uitleg van educatief spel voor Greenpeace

Voor Bureau Koekepeer (ja, dat was even een apart moment, toen mijn vrouw de telefoon doorgaf met de woorden ‘Eh… Meneer de Koekepeer voor jou’…) sprak ik een animatie in voor een simulatiespel over omgaan met energie. Scholieren leren zo welke afwegingen gemaakt moeten worden door alle partijen in het proces,  om tot een verantwoord energiegebruik te komen. De toon luistert dan vrij nauw: je moet niet ‘op je hurken’ gaan zitten want die kinderen zijn daar te oud voor. Je moet ook niet te enthousiast doen, want daar prikken ze zo doorheen. Eigenlijk is het dan heel simpel: neem je luisteraar serieus. Wat niet wil zeggen dat het resultaat niet leuk mag zijn om naar te kijken!

Inmiddels heb ik al heel wat klussen voor Koekepeer mogen doen. Als hun opdrachtgevers met goedbedoelde instructies en aanwijzingen voor ‘de stem’ komen, zegt Koekepeer altijd: ‘Laat Martijn dat nou eerst zelf eens uitzoeken… het is zijn vak.’ En zo is het maar net.

Zal ik ook uw bedrijfsfilm, cursus of gesproken kerstkaart (doe eens iets geks) inspreken? Bel of mail gerust voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.