Stem in smartphone app: Holland Highlights

Buro Kloeg heeft een geweldige app ontwikkeld voor iPhone en (binnenkort) Android, Holland Highlights. Hiermee kunnen toeristen zelfstandig rondleidingen volgen door 10 prachtige lokaties, zoals Volendam, Marken en de Europoort. Ze kunnen Delft zien door de ogen van Johannes Vermeer of door Amsterdam lopen in de voetsporen van Rembrandt. Hun smartphone toont ze de route en biedt ondertussen informatie in woord en beeld aan.

De app is nog geen 5 euro en dan heb je toegang tot alle wandelingen. Heel handig is dat je de route vantevoren kunt downloaden (via wifi, bijvoorbeeld in je hotel of bij McDonalds) en dus geen dataverbinding nodig hebt, wat voor toeristen natuurlijk een dure grap kan zijn.

Mijn bijdrage aan het geheel is de gesproken Engelse tekst van de rondleidingen. Dat was een flinke klus: in totaal ruim 5 uur audio verdeeld over honderden losse bestanden. Daarnaast heb ik een bijdrage geleverd aan de vertalingen (want je kunt mij echt geen Engelse tekst laten zien waar ik geen fouten in ontdek) en voor de route over de Veluwe heb ik een boswachter ‘nagesynchroniseerd’.

Download de Holland Highlights app voor iPhone hier.

Let op: dezelfde rondleidingen zijn ook in het Nederlands beschikbaar via de app BeleefRoutes, maar die hebben geen commentaarstem. Download BeleefRoutes op Google Play hier.

Zelf een rondleiding ontwikkelen voor deze app? Dat kan met de RouteDesigner van Buro Kloeg. Hieronder de promo die ik voor ze heb ingesproken, meer info opĀ https://www.routedesigner.nl/

Een gedachte over “Stem in smartphone app: Holland Highlights

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.