Karakterstemmen bij animatie: haan en kip

Broad Communications uit Harderwijk maakte voor Gabriƫl Financiƫle Bescherming een animatiefilm. Aan mij de vraag of ik de stem van meneer en mevrouw Haan kon verzorgen. Nou, dat hoor ik niet dagelijks in mijn praktijk! Het vroeg dan ook wat proefopnames, maar uiteindelijk was dit het resultaat:

Uiteindelijk baseerde ik de stem van meneer Haan op de echtgenoot van vrienden van mijn ouders. Mevrouw Haan (geboren Kip, neem ik aan) lijkt meer op Mary Dresselhuys.

Het aparte aan deze projecten is dat de geluidsopname EERST moet worden gemaakt, zodat de animatoren hun timing in orde kunnen maken. Bij een animatie kun je immers niet zo makkelijk een extra seconde beeld invoegen of op andere manieren smokkelen met de tijdsduur. Gelukkig was er al wel een ruwe versie, zodat ik me er toch iets bij kon voorstellen. Bovendien hebben kippen geen lippen, dus kleine correcties naderhand waren makkelijk te maken. Al met al was het niet de makkelijkste opdracht van dit jaar, maar het is wel leuk om af en toe uitgedaagd te worden.

Heeft u snode plannen met uw bedrijfsfilm of productvideo? Bel of mail me!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.