Backstage: Time2Learn

Reacties zijn gesloten

Een van mijn eerste grote opdrachten (uit de tijd dat ik nog haar had) was de serie cursussen van Time2Learn, een concept dat tegenwoordig eigendom is van audioboekenboer Luisterrijk.nl. Het idee is om mensen in pakweg een uurtje bij te praten over onderwerpen die uiteenlopen van de Vaderlandse Geschiedenis tot het Heelal. Immers, is kennis niet het mooiste cadeau? (Na een iPod?)
Dat bijspijkeren gebeurde in een vraag- en antwoordvorm, waarbij ik in al die cursussen de stem van de ‘deskundige’ was. Ironisch genoeg was het dan vrijwel altijd de vragensteller die zich écht in de materie had verdiept en het script had geschreven of op zijn minst had geredigeerd, zoals de voor o.a. BNR Nieuwsradio en diverse computerbladen werkzame Dirkjan van Ittersum of T2L-bedenker Matthé Smit. Maar ja, als ik nou IETS kan is het met volle overtuiging doen of ik ergens deskundig in ben. Vandaar de rolverdeling.

Filmpjes maken kan ik ook, trouwens. Om Time2Learn in de jonge jaren op weg te helpen, maakte ik onderstaand filmpje ‘even snel’, tussen de opnames in de Black Box studio door. Ik vond het laatst terug, bij het opruimen van mijn archief.

Meer Time2Learn is te beluisteren en te koop op Luisterrijk.nl. Leuk voor jezelf én als cadeau, tenminste voor mensen die iets leerzaams in ontvangst kunnen nemen zonder er meteen van uit te gaan dat jij denkt dat ze achterlijk zijn.